dinsdag 25 september 2012

Zonnestormen: de vraag is niet of maar wanneer


Een toonaangevende wetenschapper, dr. Sullivan, waarschuwt dat zonnestormen zullen pieken in 2013 en dat dit weleens een vernietigend effect zou kunnen hebben op technologie.
U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration assistent secretaris Kathryn Sullivan zegt dat de storen een groeiende bedreiging vormen voor de infrastructuur van bijvoorbeeld satellietcommunicatie, navigatiesystemen en electrische overdracht apparatuur. Zonnestormen geven deeltjes af, die tijdelijk én blijvend kwetsbare computer circuits kunnen vernietigen.


Dr. Sullivan is een voormalig NASA astronaut en was in 1984 de eerste vrouw in de ruimte. Op een UN Weater conferentie in Geneva zei ze dat het niet een kwestie is van óf een zonnestorm onze planeet nadelig beïnvloedt, maar WANNEER. Sullivan is niet de enige expert die hiervoor waarschuwt.

In februari 2012 waarschuwden astronomen dat de mensheid nu veel kwetsbaarder is dan ooit, voor zonnestormen. De planeet zou zich moeten voorbereiden op een ramp van de omvang van orkaan Katrina. Een massieve uitbarsting van de zon zendt stralinggolven en delen naar de aarde, en beschadigt het satellietsysteem dat gebruikt wordt voor het synchroniseren van computers, luchtvaartnavigatie en telefoonnetwerken.

Grote gevolgen voor onder meer satellietsystemen en communicatie- en electriciteitsnetwerken
Als de storm krachtig genoeg is kan het zelfs beurzen doen crashen en energie afsnijden, voor een langere periode. Dit vertelden experts aan de American Association for the Advancement of Science. De kansen voor een ontwrichting komende uit de ruimte zijn hoog, omdat de zon zijn meest actieve periode ingaat van zijn cyclus. In februari dit jaar kreeg de wereld een voorproefje van de explosieve kracht van de zon, toen de sterkste uitbarsting van de afgelopen 5 jaar een vloed van plasma naar aarde zond, met een snelheid van 580 miles per seconde. Spectaculaire noorderlichten waren te zien.

Massieve explosies van de zon veroorzaken zonnestormen, en deze laten golven van straling en ultraviolet licht los, die op de aarde neerkletteren binnen een paar minuten. Dit verstoort veel soorten signalen: van satelieten enzovoorts. Nadat de stralen de aarde hebben geraakt, volgt er ongeveer een kwartier later een uitbarsting van energetische deeltjes. Die deeltjes veroorzaken nog meer chaos, vanwege satellieten. Vijftien tot 30 uur later komt er nog beladen plasma dat botst met het magnetische veld van de aarde. Het plasma veroorzaakt het Noorderlicht, en kan electriciteitsbedrading en kabels verstoren.

De laatste zonnestorm vond plaats in 2001. De zon heeft een reguliere-activiteit-cyclus van 11 jaar gemiddeld. De storm van 2001 was zwak, maar langdurend. Stormen zijn iet nieuw, de eerste werd geregistreerd in 1859 door Richard Carrington, astronoom. In 1972 was er een betrekkelijke grote zonnestorm die telefooncommunicatie afsneed in Illinois. In 1989 gebeurde iets soortgelijks in Canada: toen waren er stroomuitvallen als gevolg van geomagnetische stormen.

Globaal bewustzijn wordt gecreëerd dat er iets groots te gebeuren staat
De berichten over de zware zonnestorm die in 2013 verwacht wordt, worden afgegeven door NASA.
NASA is een leugeninstituut van de Elite en tevens in de ban van Space Weather, wat voor een belangrijke overgang in de mensheid zorgt. Dit betekent, gezien de berichtgeving, dat er mogelijk iets groots op komst is, zonnestorm of niet. Er wordt in ieder geval wereldwijd een bewustzijn gecreëerd dat er grote rampen gaan gebeuren. Dit bewustzijn wordt niet in de laatste plaatst gecreëerd door NASA en Hollywood.

Bron: http://hijleeft.wordpress.com/2012/09/23/2013-zonnestorm-pieken-of-in-ieder-geval-iets-groots-dat-staat-te-gebeuren/

Misschien heeft dit er ook mee te maken?

Openbaring 16:8-12 De zeven plagen 8 En de vierde goot zijn schaal uit over de zon en haar werd gegeven de mensen te verzengen met vuur. 9 En de mensen werden verzengd door de grote hitte en zij lasterden de naam van God, die de macht heeft over deze plagen, en zij bekeerden zich niet om Hem eer te geven.
10 En de vijfde goot zijn schaal uit over de troon van het beest, en zijn rijk werd verduisterd, en zij kauwden op hun tong van pijn, 11 en zij lasterden de God des hemels vanwege hun pijnen en vanwege hun gezwellen, en zij bekeerden zich niet van hun werken.
12 En de zesde goot zijn schaal uit op de grote rivier, de Eufraat, en zijn water droogde op, zodat de weg bereid werd voor de koningen, die van de opgang der zon komen.


Als het rijk van het beest bestaat uit computers e.d. dan kan "en zijn rijk werd verduisterd" betrekking hebben op dat alle electronica uitvalt door b.v. een zonnestorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten